Då var det dags att damma av ytterligare en opublicerad artikel.
Sommaren 2016 provkördes transportbilen Peugeot Expert i Stockholm. Den rapporten kommer här.

Stor expert på smågods (juni 2016)

De mellanstora skåpen från PSA och Toyota släpps nu under sommaren och hösten. Först ut att marknadsföras är Peugeot och deras Expert. Svensk Åkeritidning fick möjlighet att ta en kort sväng.

Text och foto: Bosse Norvinge

Att nya Peugeot Expert bland de medelstora skåpen ersätts av en helt ny modellgeneration blev klart redan kring årsskiftet när de första bilderna började spridas. Nu tar marknadsföringen av de nya modellerna fart och först ut satsar Peugeot på att få ut sin nya lättlastare. Och det var faktiskt första gången under försommaren som nya Expert kunde provköras i Sverige. Det blev visserligen ingen långtur på vare sig landsvägar eller tät stadstrafik. Men en stund på bana där den kunde provoceras i slalombana mellan koner och på ett halkavsnitt. Dock olastad. Den lilla provturen gav ändå ett snabbt intryck av en modern transportbil som bjöd på bra körkänsla, hög säkerhet och god förarkomfort. Karossen som är helt ny produceras i PSA-koncernens fabrik i Franska Sevel Nord, och då även till Citroën Jumpy och Toyota ProAce samt respektive fabrikats motsvarande kombimodeller. För övrigt samma EMP2 lättviktsplattform som bland annat Peugeots personbil 308 använder.


Designmässigt går det ju inte att göra så mycket med en skåpbilskaross. Ju kantigare desto bättre volym. Det är i så fall fronten som man kan trixa med designmässigt och för att få bilen strömlinjeformad. Och mer spetsig än föregångaren gick nog inte att få, men dess efterträdare är inte lika vass utan mer trubbig i näsan vilket får den att se både större och kraftfullare ut. Den höga fronten ger också gott om motorrum, och ett stort sådant. Motorn ser faktiskt löjligt liten ut där den ligger nersläppt långt ner i gapet. Jag kan riktigt tänka mig alla Peugeotmeckar som ramlar ner under huven och aldrig mer återfinns.

Skämt åsido, designen är inte så tokig utan helt i linje med hur det ska se ut idag. Peugeot Expert har en lastförmåga på 1 400 kilo vilket är 100-150 kilo mer än föregångaren. Den finns i tre skåpslängder med två eller tre platser i hytten, som dubbelhytt och som chassiversion. Kompaktskåpet L1 har en totallängd på 3,32 meter men rymmer ändå 5,1 kubik och den största och längsta versionen L3 sväljer 6,6 kubik eller tre europapallar på sina fyra meters lastlängd, men då ligger totallängden på 5,30 meter. En lösning kallad Moduwork har en lucka i mellanväggen och upplyftbart passagerarsäte vilket gör att långa prylar kan stickas in en bra bit i kupén. På Experten finns den nya handsfree-öppningsbara sidoskjutdörrar som öppnas eller stängs genom att föra foten förbi en sensor som sitter i nederkant av stötfångaren bak. Men vad händer när katten stryker förbi?

Motorerna är de nya SCR-renade Euro 6 BlueHDi-motorerna. Två till antalet men med fem olika effektsteg från 95 hästkrafter och vridmoment på 210 Nm till den starkaste på 180 hästkrafter och 400 Nm. Den bränslesnålaste, 95-hästaren med automatiserade ETG6-växellådan uppges ligga på 0,52/mil. Med den starkaste 180-hästaren och EAT6 helautomatiska växellådan kan man räkna med 0,61 i förbrukning vilket är en bra siffra även det. AdBlue-påfyllningen har man för övrigt valt att placera innanför förardörren och tanklocket finns över bakskärmen.

Utvecklingen har även gått vidare inom förarmiljön. Tjockare glasrutor och extra mycket ljudisoleringsmaterial bäddar för lägre ljudnivå. På svenskinporten kommer dessutom en bättre mellanvägg med bättre isolering och rikligare inställningsmöjligheter på förarstolen än vad som erbjuds som standard. Interiört är det mycket nytt och det bjuds på en rad tekniska lösningar. En del standard och en del som tillval. Nämna kan man väl den senaste generationens 3D-navigering med röstigenkänning och sju-tums pekskärm som kan kopplas till telefonen med Mirror Screen-systemet kompatibelt med både Apple CarPlay och Mirrorlink.

Foto: Peugeot

Säkerheten som tyvärr inte alltid är synonymt med transportbilarna, men Peugeot Expert är full av modern säkerhetsteknik vilket faktiskt också har gett modellen högsta betyg i Euro NCAP-testerna. Här finns en diger lista med döda vinkeln varnare, automatisk skyltavläsning av hastighetsskyltarna, trötthetsvarnare, filvarningssystem, automatisk helljusavbländning, adaptiv farthållare, radarsensorer fram och bak samt backkamera med 180 graders översiktsvy. Och så avståndsvarnare och automatiskt nödbromssystem. För halka och tuffa underlag finns det avancerade antisladd- och slirsystemet Grip Control. För företaget erbjuds flera olika uppkopplade system, bland annat Peugeot Connect Fleet Management innehållande flera paket som ska effektivisera ägandet. Fullmatat med tekniska lösningar med andra ord. Men det är ju också en ny transportbil som ska kunna hänga med en tid framöver. Och nya Expertens resa har just bara börjat.